Впечатляващият успех на Левски с 2:0 над ПАОК е изкован с тактика, тренирана едва 30 минути. Многото кадрови проблеми в състава на „сините“ в навечерието на първия мач на отбора в евротурнирите от 3 години насам принуди старши треньора Станимир Стоилов на няколко пъти да променя формацията за двубоя с миналогодишния 1/4-финалист в Лигата на конференциите в дните преди срещата.

Първоначалната идея на опитния специалист е била свързана със залагане на изпитаното за големи мачове 3-5-2. С нея столичният гранд елиминира по категоричен начин Лудогорец през пролетта на полуфиналите за Kупата на България след две победи, а след това със същата схема спечели финала срещу ЦСКА с 1:0 за първи трофей на клуба след 13-годишна пауза. Именно върху тази формация падаше акцентът в тренировъчния процес в дните преди мача на стадион „Георги Аспарухов“. Идеята на Мъри беше Жереми Петрис да играе отляво, докато Роналдо да бъде преквалифициран в десен халф-бек. 

Контузия на Келиан ван дер Каап във вторник промени плановете на Стоилов, а в сряда той опита 4-2-3-1. Заради отсъствието на Цунами в ролята на крайни защитници влязоха Патрик-Габриел Галчев и Патрис. В крайна сметка в деня на двубоя Стоилов изпробва в кратко занимание 3-4-3, на която схема в крайна сметка заложи, след като стана ясно, че нидерландецът единствен от петимата контузени ще може да бъде използван срещу гърците, пише "Труд".