Защитникът на Лудогорец – Оливие Вердон, говори преди реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Динамо Минск. „Орлите“ имат преднина от два гола след първия мач, а Вердон увери, че отборът е готов на 100% и вярва, че разградчани могат да стигнат до групите на Шампионската лига тази година.

„Спечелихме с 2:0 у дома, но знаем на какво е способен опонентът. Очаква ни тежък реванш, защото Динамо Минск ще направи всичко възможно, за да се върне, но ние сме готови на 100%. Използвахме времето, открило се пред нас след отложения мач със Славия, за да се фокусираме за предизвикателството и да продължим напред“, започна Вердон.

„Съперникът разполага с добър състав, който знае как да се адаптира в различните ситуации. Видяхме как в първия мач смениха тактиката и подхода си на няколко пъти в хода на двубоя. Най-важното за нас е да останем верни на себе си и на начина си на игра. Както вече казах – готови сме! Анализирали сме противника и просто трябва да покажем нашето лице“.

„Научихме много от реванша с Динамо Батуми. Те също бяха добър отбор, но смятам, че сега се намираме в много по-добра форма. Постепенно набираме скорост, а и нека не забравяме, че все още сме в началото на сезона и с натрупването на повече официални срещи започваме да се чувстваме по-добри. Трябва да отбележим, че ще играем в Унгария, а не в Беларус и независимо дали има публика или не, сме пределно мотивирани да се преборим за нашата цел“.

„Наясно сме, че, ако продължим напред, ще се изправим срещу Карабах. Но за нас сега е най-важно това, което ще направим срещу Динамо Минск. Работата ни с Георги Дерменджиев е страхотна. Разполагаме с добра сплав между млади и опитни футболисти и се подобряваме с всеки изминал ден. Всички сме фокусирани и вярвам, че тази година можем да достигнем до групите на Шампионска лига. Трябва, обаче, да останем здраво стъпили на земята и да подхождаме с концентрация към всеки един съперник. За нас това би било сбъдната мечта и затова няма да спираме да се борим за нея“, завърши Вердон.