Президентът на Славия Венцелсав Стефанов коментира успеха на Лудогорец над Олимпиакос в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани победиха гръцкия гранд след изпълнение на дузпи. Босът на Славия даде за пример "орлите" за останалите клубове в България.

Антон Узунов
95 снимки

"Голяма победа за Лудогорец, а и за българския футбол! Пожелавам на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) също да продължат напред в евротурнирите - какво по-хубаво от това, нека българските отбори печелят. Снощи бях първият, който честити успеха на Кирил Домусчиев. Дай боже отново български отбор да влезе в групите на Шампионската лига. Лудогорец показва на всички останали наши клубове как се работи правилно във футбола, трябва всички да се учат от тях", заяви Стефанов пред Спортал.

"Вижте само какъв стадион направиха в Разград. Някои фенове на Левски и ЦСКА може да не се радват на успехите на Лудогорец, но това нищо не променя. На "Герена" си бутнаха трибунката и направиха "кабрио". Така си седи сега. Освен това карат феновете да дават пари за Левски, което е жалко. А онова, което беше разпространено от съблекалнята на "Герена" въобще не е за коментар. Какви футболисти е имало в тази съблекалня, а сега... Това е цинизъм! Онзи, който е снимал и разпространил клипа, пък е символ на подлостта. Не е сериозно всичко това. Кестените в Левски май изгоряха. Кой да ги вади, като те вече изгоряха?", добави още той.

Ivan Ivanov / LAP.bg
26 снимки

"В ЦСКА пък все се говори какво ще направят, какво ще свършат, какво ще построят и нищо не се получава. Може би сега със Стойчо Младенов ще направят нещо. Казвам ви, че за мен Лудогорец е с класи над всички останали в групата. Няма абсолютно никакъв шанс някой да ги свали от първото място. Може би Кирил иска най-силно да успее във футбола. И го прави. Сега гледам, че се говори за подписите на част от клубовете в българския футбол. Хубаво, но това, че някой се е подписал под тази подписка, въобще не значи, че този клуб ще подкрепи еди кой си - просто някои клубове искат конгрес. Не е важно какво иска Димитър Бербатов, важно е кое е добре за българския футбол. Застанал там Митко и обещава промяна, обещава реформи... Обещава нашето момче! Според мен Бербатов силно се надценява. Той си мисли, че светът се върти около него", каза президентът на Славия.

"Хубаво, нека стане президент на футболния съюз. Митко е кадърно момче, много успешен бизнесмен, голям управленец е, ръководи цяла фондация, финансира я, налива сериозни пари в нея. Страхотен ръководител е. Боже господи! Какво значение има дали конгресът е септември, или февруари? Защо трябва да се прави в средата на есенния полусезон? Никой не казва. Митко явно знае. Като гледам в цялата държава какво е... Макар че още сме далеч от италианците, по едно време в Италия служебните правителства се редуваха като поздрава "добро утро". Слави правилно прави - първи е, показва си хората и кабинета, но другите, дето искат кокала, се усукват покрай него. Нищо, баба ми казваше така: като те удари оня отгоре, ще видиш оня отдолу", заяви Стефанов.