Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич е убеден, че "жълто-черните" са били по-добрият отбор на терена в първия мач срещу кипърския АПОЕЛ (Никозия) и вярва, че "канарчетата" могат да отстранят кипърския тим в реванша в Лигата на конференциите.

"Беше тежък мач срещу силен съперник. Мисля, че цялостно ние бяхме по-добрият отбор на терена. Знаехме, че противникът има много качествени състезатели, но не е в най-добрата си физическа форма. Представихме се много добре в първите 25 минути. Пресирахме високо и имахме няколко възможности за гол. След това загубихме малко от интензитета си и това даде възможност на АПОЕЛ да застраши вратата ни. В края на полувремето създадохме два чисти шанса и бяхме задължени да вкараме поне единия от тях. През втората част направих двойна смяна прекалено рано, вкарвайки в игра двама централни нападатели, което отне от скоростта в играта ни", коментира Валентич.

"Модерният футбол е тактически. Днес успяхме да изненадаме съперника, а те не ни изненадаха с нищо. Бяхме анализирали добре силните страни на АПОЕЛ и знаехме какво да очакваме", допълни той.

"В сравнение с двата мача, които изиграхме в първенството срещу Хебър (Пазарджик) и Ботев (Враца), днес се представихме на много по-добро ниво. Видях играта на тима, която искам да виждам във всеки мач. С футболистите, които се завърнаха в игра, се видя, че качеството в играта ни се повиши много. Тези играчи показаха самочувствие и увереност в действията си. Трябва да направим всичко възможно, за да спечелим реванша в Никозия, въпреки че се очаква АПОЕЛ да получи подкрепата на над 20 хиляди привърженици. Считам, че имаме качеството да отстраним този съперник", завърши Азрудин Валентич.