Мачовете с АПОЕЛ Никозия са голямо предизвикателство за Ботев Пловдив, но и възможност за "канарчетата" да продължат възходящото си развитие, заяви треньорът Азрудин Валентич след жребия.

"Радвам се да видя Ботев сред тези отбори. Нашата мечта е да играем в Европейските турнири, а тук няма лесни мачове", каза той в интервю, публикувано на клубната страница във Фейсбук.

"Мисля, че от възможните пет отбора срещнахме такъв, който е по средата. Арис и Истанбул Башакшехир изглеждаха като най-добри, а от друга страна бяха Раднички и Фехервар. Всеки отбор в този турнир обаче има някаква класа. Апоел Никозия е най-големият клуб в Кипър. Те печелят често титлата, купата и суперкупата, а освен това имат огромен опит в евротурнирите. Това е предизвикателство за нас. Ще играем пред пълен стадион и това е огромна възможност да усъвършенстваме нашата концепция. Ботев трябва да намери място на европейската футболна карта.

"Хубаво е за феновете, че първият мач ще бъде тук и се надявам много от тях да ни подкрепят в София, защото това е нещо ново за тази генерация в нашия отбор. Има много играчи, които досега не са играли в Европа и ще имат нужда от подкрепа".