В Спартак Търнава са уверени, че са си взели поука след тежката загуба в Разград от Лудогорец с 0:4 през септември и ще окажат по-сериозна съпротива в предстоящия мач между двата отбора в четвъртък от петия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

Словашкият тим се намира в подем и е в серия от четири поредни победи в местното първенство, където заема трето място.

В неделя тимът надигра Подбрезова с 2:1 като гост и има 30 точки след 15-ия кръг в шампионата. Помощник треньорът Мариан Ходулик отпразнува своя 44-ти рожден ден и беше много щастлив от подаръка  три точки, който отборът му направи. 

"Няма време за празнуване, имаме много важен мач в четвъртък.  В момента сме много добри в статичните положения, фокусираме се върху тях и ги тренираме много преди мача", коментира помощник треньорът на Спартак Мариан Ходулик пред местните медии.

"Със сигурност в четвъртък ще бъде различен мач в сравнение с този, който загубихме в Разград с 0:4. Очакваме с нетърпение пълен стадион и искаме да постигнем добър резултат. Мисля, че натрупахме опит в Европа и можем да използваме това в този мач“, каза още Мариан Ходулик.

В Търнава очакват пълен стадион за двубоя с Лудогорец, който е насрочен за четвъртък от 22 часа българско време. Разградчани заемат трето място в групата с 6 точки и се нуждаят от победа, за да запазят шансове за класиране във фазата на елиминациите.