Левски записа срамна страница в историята си в Европа, отпадайки от носителя на Купата на Лихтенщайн ФК Вадуц. Подвизаващият се във втора швейцарска дивизия тим падна с 2:3 на "Герена", но с повече голове на чужд терен продължава в следващия кръг. 

Този гръмък "син" провал получи доста широк отзвук из Европа. Медиите в различните точки на континента акцентират точно на тази развръзка като една от най-големите изненади в първия квалификационен кръг. 

В Румъния излизат със заглавие: "Трагедия за Левски" и акцентират на представянето на скандално слабия в този мач Серджиу Буш. Нападателят вкара гол, но изпусна решителна дузпа, а през повечето време на терена беше безполезен. 

В Словакия пък обръщат внимание на своя човек в мача - вратарят Мартин Полачек. Той пусна лековат гол, който се оказа с цената на класиране за Вадуц, а изданието teraz.sk акцентира на отпадането му от турнира. 

В Швейцария също са учудени от факта, че подвизаващият се в местната втора дивизия тим отстранява един от най-титулуваните тимове в България. Според авторитетното издание "Блик", швейцарският ас в "сините" редици Давиде Мариани "би трябвало да бъде разочарован от тази развръзка". 

В Италия пък са учудени как така наставникът Делио Роси е допуснал подобна излагация и отличават това като една от най-големите изненади в турнира до момента. От там още няма индикации какво ще се случи със специалиста и дали вече е водил последния си мач на "Герена".