Ръководството на Дунав Русе побърза да отбележи в приповдигнат тон завръщането на отбора на европейската футболна карта. От управата на „драконите” обясниха, че включването им в последния момент на мястото на ЦСКА в жребия за първия квалификационен кръг е благодарение усилията на техния адвокатски екип.

УЕФА отстрани ЦСКА от жребия за Лига Европа!

„Благодарение на усилената работа на адвокатския екип, който ни помогна и в кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, интересите на клуба, футболистите и феновете ни са защитени. Правдата възтържествува и Дунав Русе ще участва в Лига Европа. Вече получихме официално писмо от УЕФА, което да удостовери това”, заявиха „драконите” в своето обръщение.

ЦСКа до УЕФА: Ще вземем всички мерки за защита

По информация на Нова телевизия тази сутрин Дунав е входирал пред УЕФА молба за участие в жребия за Лига Европа, като е подкрепил искането с аргументи. От европейската футболна централа са уважили молбата и това е причината за изключването на ЦСКА, което се е случило с цел да не бъде ощетен русенският клуб.

Завърналият се в Европа Дунав се натресе на Херо

От ръководството на „драконите” заявиха, че вече започват подготовка за срещите срещу Иртиш Павлодар. Русеци гостуват на 29 юни, а на 6 юли ще приемат казахстанците на своя стадион в града.

За последно Дунав игра в Европа през 1975 година, когато се изправя срещу Рома в два мача от първия кръг на Купата на УЕФА. Българите печелят с 1:0 у дома, но губят с 0:2 навън и отпадат.