Ръководството на израелския Бейтар Йерусалим се надява феновете да не се изплашат от разстоянието и да напълнят стадион "Ха Мошава" в Петах Тиква, където ще се играе първия мач от втория кръг на турнира Лига Европа срещу родния представител Ботев.

Разстоянието между от Йерусалим до Петах Тиква е 63 километра, но заради спецификата на пътя се взима за един час. От днес започна и продажбата на билети за първата среща, която ще се играе на 13-и юли. А от Бейтар обявиха, че предимство при закупуването в първия ден имат притежателите на сезонни карти.

За момента се наблюдава сериозен интерес за гостуването на Бейтар в Бургас, най-вече заради дестинацията. Запалянковците от Йерусалим са особено доволни, че мачът ще се играе на черноморското крайбрежие, а не в Пловдив, тъй като планират да се отдадат на забавления и плажуване в дните около мача.

Иначе старши треньорът Шарон Мимер се надява, че до сряда в Бейтар ще имат нов нападател, който ще бъде картотекиран за срещите с Ботев. Новото попълнение със сигурност ще бъде чужденец, но за момента няма информация откъде идва. Мимер не е особено доволен от представянето на тима в мачовете с унгарския Вашаш в първия кръг и не приема играчите му да допуснат три гола от толкова посредствен съперник.

"В дните до мача с Ботев Пловдив ще заложим на тактическите тренировки. Да, в Будапеща спечелихме с 3:0, но не беше така лесно както някои си мислят", заяви треньорът Мимер. Отборът продължава подготовката си на стадиона в Петах Тиква. Това съоражение е избрано, тъй като собственият им "Теди Стейдиъм" е ангажиран с провеждането на Макабианските игри - световна еврейска олимпиада. /БТА