Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе относно констатираните нарушения по време на мача в Скопие с Шкупи (2:0) от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ са глобени от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на отбора от София, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор, обясниха от „Герена“.

Освен това Левски получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

start-photo.bg
97 снимки

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

От столичния гранд се обърнаха отново към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу ФК Шкупи в София на 3 август, като призовават да няма прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА.

start-photo.bg
64 снимки

Ето цялото съобщение на Левски:

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ФК Шкупи“ – „ПФК Левски“ на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

„ПФК Левски“ получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен.

Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу „ФК Шкупи“ в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб.