Изненадващо УЕФА смени наряда на реванша между родния шампион Лудогорец и Астана от третия квалификационен кръг на Лига Еворпа. Европейската централа реши да повери двубоя в Разград на известния английски топрефер Антъни Тейлър. В неделя 44-годишният арбитър ръководеше дербито от първия кръг във Висшата лига между Челси и Ливърпул (1:1).

Първоначално срещата на „Хювефарма Арена“ бе поверена на друг англичанин – 37-годишният Крис Кавана. Така и не бе разкрита причината за рокадата в наряда на главния арбитър.

startphoto.bg
57 снимки

Помощниците обаче остават същите като при първоначалното назначение – Константин Хацидакис и Нийл Дейвис, а край тъчлинията с табелката за смените ще е Джарет Жилет от Австралия, който също е в листата на Висшата лига.

Последната международна изява на съдията Антъни Тейлър бе финалът именно за Лига Европа между Севиля и Рома, спечелен от испанците с дузпи.

Един от страничните рефери – Хацидакис, през април се прочу с удар с лакът в лицето на Андрю Робъртсън от Ливърпул. Странният инцидент стана на полувремето на мача с Арсенал миналия сезон.

Антъни Тейлър на Лудогорец

източник: Скрийншот: UEFA.com