Дисциплинарната комисия към УЕФА потвърди тежкото наказание на Левски след гостуването на Шкупи в Скопие.  “Сините” са глобени с общо 40 000 евро, а освен това стадионът ще бъде частично затворен за един двубой от евротурнирите. Последното влиза в сила при следващо провинение на феновете през следващите две години. Много е вероятно то да се активира след хвърлените бомби по време на реванша между двата отбора и последвалото меле в Сектор Б. 

Освен това европейската централа даде 30-дневен ултиматум на Левски да се свърже с Шкупи и да възстанови щетите по стадион "Тодор Проески" в Скопие. 

Северномакедонският тим също отнася сериозно наказание. То е за некоректно поведени на клуб и фенове спрямо Левски и България по време на първата среща. Шкупи отнася глоба в размер на 41 250 евро.

10 000 евро са за расистко поведение, а към тази санкция се добавя и частично затваряне на стадиона за следващото домакинство в Европа. За провокативно скандиране с обиден характер Шкупи ще трябва да плати още 10 000 евро.

 

Фойерверки носят на северномакедонците санкция от 14 750 евро. Клубът е наказан и с 3500 евро заради грубата си игра и многото получени жълти картони. 

Заради лошото тревно покритие, на което се проведе мача, и цялостната инфраструктура на стадиона (съблекалня, трибуни и съоръжения за зрители) Шкупи ще плати нови 3000 евро. Също така УЕФА отправя предупреждение към клуба заради липса на данни за продажба на билети.

Левски спечели първата среща в Скопие с 2:0, а след това се наложи с 1:0 и в реванша, за да стигне до мачове с Апоел Беер Шева в третия предварителен кръг на Лига на конференциите.