Ръководството на Левски очаква нова тежка санкция от УЕФА след домакинството на Айнтрахт от плейофа на Лигата на конференциите, пише "Труд". "Сините" не успяха да резрашат стар проблем, който и преди им е носил санкции от европейската централа. И този път имаше струпване на хора на пътеходите на съоръжението. Нещо повече, нито едни стълби не бяха свободни в трите сектора с фенове на домакините, каквото е и изричното изискване от Нион. Наложи се дикторът на двубоя да отправя няколко съобщения по време на срещата. Нищо обаче не се промени заради сериозния интерес и липсата на алтернативни места.

start-photo.bg
100 снимки

Само преди дни УЕФА удари по родния гранд с близо 40 000 евро глоба. А 12 000 евро от тях бяха именно за наличието на хора по пътеходите на стадиона. По-рано през сезона „сините“  отнесоха и друга санкция от близо 40 000 евро заради ексцесиите на мача с Шкупи в Скопие.

Така крайна сметка близо 1/10 от приходите от УЕФА за пробив до плейофите изобщо няма да стигнат до касата на „Левски“ заради глоби. Влизане в групите може да донесе сериозни приходи на "сините", които все още имат своите финансови проблеми.

Други проблеми в четвъртък нямаше, нито една бомба не бе хвърлена на пистата, не бяха палени и факли. Това сториха единствено привърженици от Германия, които бяха около 1500 души.