Най-добрият френски съдия - Клеман Тюрпен, бе излъчен от УЕФА да ръководи реванша в плейофите на Шампионската лига между Лудогорец и Малмьо, който ще се играе във вторник от 22:00 часа в Разград. Помощници на Тюрпен са сънародниците му Никола Данос и Сирил Грингор. Четвъртият съдия Жереми Пиняр също е от Франция. Видео асистент рефер ще бъде Жером Бризар, а негов помощник - Делажод Вили.

39-годишният Клеман Тюрпен бе съдия на финала на Лига Европа между Виляреал и Манчестър Юнайтед през май, спечелен от испанците след изпълнение на дузпи.

Интересно е, че той ръководи и най-старото столично дерби между Левски и Славия на 4 юли 2020 година, спечелено от "белите" с 2:1. Тогава целта бе той да поддържа форма, след като френското първенство бе спряно заради пандемията от коронавирус.

Клеман Тюрпен обаче до момента не е носил късмет на Лудогорец, на който е ръководил два мача в Европа. На 13 март 2014-а в София "орлите" губят тежко от Валенсия с 0:3 в първи осминафинал в Лига Европа под ръководството на французина. Няколко месеца по-късно отново Тюрпен ръководи мач на Лудогорец в групите на Шампионската лига, загубен от Реал в Мадрид с 0:4. Тюрпен е свирил и победа на Ботев (Пловдив) над Зрински Мостар с 3:0 в предварителните кръгове на Лига Европа през 2013 година.