Последното попълнение на Локомотив Пловдив Шакил Сно тръгва с тима за реванша срещу Копенхаген. Нидерландецът подписа контракт с „черно-белите“ за 3 сезона и бе картотекиран часове преди първата среща с датчаните.

Крилото е роден на 5 януари 1996 година в Амстердам. Юноша е на Аякс. Играл е за отборите на Алмере Сити и Телстар. За последно се е състезавал за Аалесунд. Той е изостанал в подготовката. Тренирал е индивидуално и все още не е готов да е пълноценна част от състава. Шанс за официален дебют ще получи само при крайна необходимост.

„Изостанал е и трудно ще може да ни е от полза веднага. Ще пътува с нас, защото най-малкото трябва да свиква по-бързо с новите си съотборници. Да усети климата в отбора. Групата ни и без това не е особено голяма“, коментира Тунчев пред „Мач Телеграф“.

В първия мач срещу Копенхаген, завършил 1:1 на „Лаута“, дебют направи друг новопривлечен от пловдивчани - французинът Венсан Марсел. Той също има да наваксва в подготовката си и физически не може да издържи на ниво пълни 90 минути, но и контузията, която Лукас Салинас получи на загрявката форсира интегрирането му в състава. Той има и опит в евротурнирите, където се екипа на Ница има гол във вратата на Аякс в квалификациите на Шампионската лига.