Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев изрази увереност, че неговият състав ще покаже максимума от възможностите си и ще търси победата срещу Копенхаген.

„Наясно сме какво ни очаква и какъв е залогът. Целта на всички ни е да стигнем колкото се може по-далеч в евротурнирите. Срещу себе си имаме много класен, опитен и скъп отбор, който е фактор на континента и с който се съобразяват дори представителите на топпървенствата. Трябват ни желание, еуфория, каквато пълните трибуни ще гарантират, и късмет. Ясно е, че те са фаворит, но за нас е хубаво, че ние няма какво да губим“, коментира Тунчев за „Мач Телеграф“ вчера.

Антон Узунов
36 снимки

„Няма как да видите голяма изненада в нашия състав. Наясно съм с тези, които ще започнат, макар че до последния момент може и да направим някоя промяна. Венсан Марсел е картотекиран, но той все още не е готов за пълноценна изява“, добави младият специалист.

„Не е хубаво, че започнахме сезона с две загуби за първенството. Ние искаме да побеждаваме във всяка среща, но има различни причини, които костваха загубата и в София. Аз самият изобщо не съм поставял въпрос за отлагане на тази среща. Ние не бива да се оправдаваме с умората. Трябваше обаче да дам почивка на някои от основните ни футболисти, защото прецених, че имат нужда. Важно е да са свежи утре (б. а. - днес). Със сигурност това е много по-важен мач за целия клуб“, каза още бившият ни национал.

„Жегата пречи и на нас, не само на тях. Със сигурност е тежко да се играе при такова време. Говорим за професионалисти от много високо ниво, за които не би трябвало да е проблем да се справят при всякакви условия“, завърши треньорът на „черно-белите“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.