Старши треньорът на Зоря (Луганск) Виктор Скрипник изрази сериозен респект към играчите си, които вчера победиха с 2:0 ЦСКА в турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Украинците имат много проблеми от всякакво естествено- контузени, болни, невъзстановени играчи. Зоря вече има 6 точки, на 1 по-малко от 2-ия Рома и 2 след норвежката сензация Будьо Глимт.

"В тази ситуация, в която ние се оказахме, играем в евротурнирите и имаме 6 точки. Няма как да не бъда доволен. Имаме много болни, много контузени, затова и голям брой играчи не играят на своите позиции.

"На първи план беше битката. Съвсем съзнателно дадохме инициативата на противника, нужно беше да изчакваме, да не пускаме гол и отзад да бъдем на нула и да си чакаме шансовете.

"Не спирам да се удивлявам от моите футболисти. Разбира се, че сме доволни от резултата. Надявам се, че в близко бъдеще много от играчите ще се възстановят и ще се върнат в строя, заяви Виктор Скрипник.

Тези са и причините украинският специалист да не заложи на обичайната си тактика в подобни мачове: висока преса и атаки от първата минута.

"Да, предвид кадъра, с който разполагахме, бяхме задължени да променим поведението си. Но смятам, че след 60-ата минута вече взехме инициативата, а и съперникът се умори. Двамата ни ирански нападателя си свършиха работата в предни позиции по прекрасен начин, добави още специалистът.