Очаквам един добър мач, противникът е труден, но се надявам играчите да покажат пълния си потенциал, да изпълнят задачите си на терена. Трудна работа имаме да свършим, но се надявам да изпълним нашата задача.

Това заяви треньорът на съперника на Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига Валдас Дамбраускас. Футболистите на литовския Жалгирис тази вечер проведоха тренировка на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Мачът реванш е в сряда от 21 часа.

Дерменджиев: Оптимист съм за реванша с Жалгирис

Наставникът на отбора, победил българските шампиони във Вилнюс с 2:1, повтори няколко пъти, че Лудогорец е фаворит, демонстрира уважение към съперника, но и увереност в успеха на своите футболисти.

"Дошли сме да представим своя отбор, своята страна, утре очаквам Лудогорец да представи бясното си лице, да търси първи гол възможно най-бързо, те също са под напрежение, защото евентуално отпадане ще е голямо разочарование за тях след последните успешни сезони в евротурнирите", каза Дамбраускас.

Какви са шансовете на нашите отбори в евротурнирите?

"За съжаление познавам силата на тези играчи", отговори литовския треньор на въпрос дали е запознат с качествата на резервите в предишния мач Клаудиу Кешеру и Светослав Дяков. Дамбраускас нарече румънския нападател "голям играч", но увери, че го е проучил и футболистите му са подготвени как да противодействат на Кешеру.

Литовският треньор прогнозира, че Лудогорец ще играе с друга тактика мача реванш. А именно с централен нападател, а не с фалшива деветка. "Във Вилнюс взехме преимущество от играта с фалшива деветка, но сме се подготвили и за Кешеру", каза Дамбраускас.

Голям интерес към реванша с Жалгирис, остават ограничени количества билети

Определението му за капитана на българския тим Светослав Дяков бе "голяма сила за отбора, играч с голям опит". "Смятам, че с тези двама играчи Лудогорец може да ни изненада, но ние сме подготвени, направили сме добър анализ", категоричен бе Дамбраускас.

Той призна, че големият отсъстващ за отбора му на мача в Разград ще се феновете на Жалгирис. "Никой не очакваше това, което се случи във Вилнюс, три седмици след жребия слушахме колко добри са Лудогорец, но ние не се страхуваме и ще покажем това на терена", завърши Дамбраускас.