Шампионът по футбол на Република Ирландия Шамрок Роувърс определено не се намира в най-добрата си форма, но ще трябва да хвърли всички сили, ако иска да защити реномето си на участник в най-престижния клубен турнир на УЕФА.

"Трябва да подходим с манталитета, че ще спечелим мача. Както знаехме и преди първата среща, че там ще бъде трудно, защото излизаме срещу много добър отбор. Но ние трябва да подходим така, че искаме да спечелим мача и ще се опитаме да го направим", заяви старши треньорът на Шамрок Роувърс Стивън Брадли, когато го попитаха какъв е най-добрият начин да се подходи към втория мач срещу българския опонент.

Лудогорец спечели на свой терен с 3:0 и взе масивна преднина преди реванша, който е утре от 22.00 часа. От клуба използваха изявлението на треньора си, за да подчертаят, че билети се продават все още за източната трибуна на стадион "Тала Стейдиъм".

Футболистите на Шамрок са имали един допълнителен ден за възстановяване, но това не е помогнало кой знае колко в мача събота, тъй като се е наложило дълго пътуване до България в двете посоки. Но това не е проблем за Брадли, тъй като целта е Шамрок Роувърс да се доближава до големите отбори. Той отличи играта на защитника Шон Кавана и първото попадение през сезона на Aйдомо Емаку като позитивите от мача.

"Европейските турнири е мястото, където искаме да бъдем. Искаме да играем в големи мачове на всеки няколко дни. Така че без извинения, очевидно не бяхме в най-добрата си форма в мача с Дроида. Искахме да спечелим, но за съжаление не успяхме да го направим. Бeше разочароващо, че не спечелихме. Още повече, че водихме в резултата 9 минути преди края, така че наистина сме разочаровани. Искахме да постигнем резултат с три точки, но си тръгваме с една. Така че я взимаме и гледаме напред".

След това специалистът е попитан кои cа били силните страни на Лудогорец от първия мач, с които ще трябва да се справят отново в "Тала" утре.

"Нищо, което да не знаем и преди мача там. Това, което показаха онази вечер беше точно това, което очаквахме, че ще бъдат. Имат някои наистина опасни, атакуващи играчи, но мисля, че показахме през голяма част от второто полувреме, че можем да атакуваме и да ги притесним. Трябва да внесем това в играта, да играем на нашите нива и да видим къде ще ни отведе този стремеж, допълни треньорът.

И още веднъж се опира на опита от предишни участия в Европа, тъй като Шамрок Роувърс е показал, че с феновете зад гърба си може да излезе от ролята на аутсайдер и да се справи със съперници като Аполон (Лимасол, Кипър) и Слован (Братислава, Словакия).

"Мисля, че сме го показвали в редица случаи и съм сигурен, че във вторник можем да го покажем отново. Знаем срещу какво се изправяме, но знаем, че "Taла" ще бъде пълен. Вече имахме няколко специални вечери тук. Надяваме се, че можем да имаме още една такава във вторник вечерта.

Що се отнася до контузии и проблеми, Джак Бърн не участва в събота в срещата с Дрохида Юнайтед, а защитникът от Кабо Верде Пико Лопес излезе, държейки коляното си през второто полувреме. И двамата все още са под въпрос и ще бъдат проверявани до последния момент. За Лопес шансовете са минимални.