Треньорът на Мидтиланд Бриън Приске призна, че тимът му е отстранил много силен съперник в лицето на Лудогорец. Приске призна, че тимът му мечтае за участие в групите на Шампионска лига.

Наставникът също така акцентира, че Божидар Краев ще продължи да получава шансове в датския шампион, след като е „много променен” след наема в Португалия в Жил Висенте.

97 снимки

„Беше голямо отборно представяне. Знаем, че Лудогорец е много силен отбор, който се представя много добре в Европа. Имахме респект към тях. Всеки един от нас даде максимума от себе си, да пресираме високо опонента. В много аспекти бяхме перфектни и отрано започнахме да контролираме мача. Няма съмнение, че физическата ни мощ е най-силната част при нас. Играчите са в перфектно състояние, имаме и много добри играчи на пейката, които могат да допринесат, но важното е, че отборът се представя добре”, каза Приске.

„Може би през второто полувреме усетих, че „губим” мача. Вкарахме втори нападател и искахме да потърсим по-ранен гол. Пропуснахме някои шансове и дадохме такива на Лудогорец. Имахме късмет, че запазихме хладнокръвие, но ние заслужавахме да отбележим и да победим”.

„През първото полувреме те нямаха удар към вратата. Държахме ги далеч от нашата врата и съм доволен от това. Предоставихме им малко шансове, което е страхотно, тъй като Лудогорец е силен отбор. Имаме добри шансове в турнира, но трябва да имаме и късмет в жребия. Не знам с кой ще играем следващия кръг. Трябва да останем скромни и да работим здраво. Очаквам следващия мач, тогава ще почне и шампионатът ни”.

„Дали Краев ще е основен играч? Зависи си от него. Имаше сериозни мачове в Португалия и се справи добре там. Вкара голове, създаде шансове. Той е брилянтен играч и има добра визия за играта. Може би днес можеше да отбележи, ако имаше късмет. Той е при нас от три седмици след Португалия и се адаптира много добре. Различен е от момента, когато ни напусна. Днес свърши добра работа и ще получава шансове”, завърши Бриън Приске.