Наставникът на Мидтиланд, съперникът на българския шампион Лудогорец във втория рунд от квалификациите на Шампионска лига – Брайън Приске, сподели, че е оптимист преди дуела на датския шампион с българите. Той призна, че играчите му трябва да останат „умни” в двете фази на играта по време на дуела в Разград.

Същевременно Риске акцентира, че отборът му изпитва уважение към българския шампион, но вярва, че неговите футболисти могат да нанесат поражение на разградските „орли”.

"Започнахме сезона добре и в отлично настроение. Тренировките ни бяха интензивни и стриктни. Сега е нужно да концентрираме това в 90-те минути срещу Лудогорец. Трябва да сме фокусирани в този ден.

„Опонентите ни имат опит в международен план.Това е добър съперник с перфектен статут в местното му първенство. Трябва да се представи на изключително високо ниво, за да стигнем до успеха. Нужно е да бъдем „умни” с топка в крака, но и без нея. Вярвам, че играчите са способни да донесат на клуба това, което се иска”, каза Приске пред клубния сайт.

📍 Touchdown Varna#LUDFCM | #UCL pic.twitter.com/G3S187jW5B

— FC Midtjylland (@fcmidtjylland) August 25, 2020

Наставникът на датчаните призна, че може да имплементира някои новости в играта на клуба за мача на Лудогорец, след като е изгледал редица срещи на „орлите”. „Аз съм доволен от това, че мачовете се решават след 90 минути, или след един мач и продължения. Разбира се, че това е различно от тактическо естество, но на практика всеки играе за победата”, допълни той.


Срещата между Лудогорец и Мидтиланд е в сряда от 20,30 часа и може да я гледате в живо предаване по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Сайтът Gong,bg, както винаги, ще следи всичко интересно от „Хювефарма Арена” за вас с текст и видеосъдържание.


Капитанът на датския шампион Ерик Свqтченко също говори пред медиите преди дуела с Лудогорец."Настроението в отбора е добро, има хъс за победа. Знаем колко е важен този мач и се надяваме да победим. Всеки трябва да даде максимума от себе си и е нужно да сме на високо ниво като отбор. Важно е защитата да се представи добре. В нападението трябва да покажем умения и опит", добави той.