Наставникът на Ференцварош Серхий Ребров се отнесе с нужното уважение към родния Лудогорец въпреки успеха на своя тим с 2:1 в първия мач от българо-унгарския сблъсък в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Украинецът изрази задоволство от постигнатата победа и равностойното представяне на своите играчи.

„Изглежда на всички мачът им хареса. Смятам, че момчетата дадоха максимума на терена, поради което съм много щастлив. Много е трудно да останеш фокусиран в рамките на 90 минути. Всеки допуска грешки, все пак във футбола винаги има и противник”, заяви Ребров.

„На това ниво футболистите бяха изтощени и заради голямото напрежение, затова в отделни случаи допуснаха неточности. Доволен съм, че до последно те искаха победата.”

„Това се оказа добър първи мач за сезона, но има и реванш. Големи благодарности изказван на феновете, срещу тях  всички отбори ще имат трудности. Сега разполагаме с повече информация за нашия опонент. Доволен съм от резултата, макар и да допуснахме гол у дома. В края на мача играчите ми бяха напълно изразходвани, което говори за работата, която свършиха.”

„Ще бъдем по-умни в реванша. Разбира се, сега допуснахме грешки и ще ги анализираме. Трябва да извадим поуки. Допуснахме много загубени топки. Трябва да контролираме кълбото, това поисках по време на почивката. Срещнахме много силен и опитен отбор, който вече 8 поредни години е шампион на страната си, играл е и в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Мисля, че играхме на нивото на Лудогорец.”

„Беше много труден мач, точно както казах и във вторник, но битката все още не е приключила. Реваншът няма да бъде лек, но ще се постараем да дадем най-доброто, за да продължим. Загуба 1:2 навън е добър резултат за гостуващия отбор, но, разбира се, там няма как да са доволни от поражението.”

„Не стартирахме по-добър начин второто полувреме, изтървахме инициативата. После някак вкарахме гол и нещата тотално се промениха. Изводът е, че не бива да изпускаме инициативата”, добави Ребров.