Треньорът на Фенербахче - Исмаил Картал, говори на пресконференция преди утрешното гостуване на Лудогорец. Срещата е от груповата фаза на Лига на конференциите. "Канарчетата" се намираха в серия от 19 поредни победи от началото на сезона, но през уикенда загубиха с 2:3 у дома от Трабзонспор. 

Картал разкри, че се познава със Станимир Стоилов и изрази мнение, че "орлите" са класен отбор. 

„В Истанбул изиграхме доста добър мач, както и Лудогорец. Лудогорец е доста класен отбор, те ще искат да победят, както и ние. Знаем, че са доминант в първенството и ако победят в отложения си мач, ще са лидери. Сигурен съм, че ще се представят много добре, както и ние“, сподели Картал.

Турският специалист коментира и проблемите в отбрана, които ще трябва да решава. „Ние можем да се доверим на всеки един наш играч на тази позиция, те ще дадат всичко от себе си. Медицинският щаб работи усърдно, но за момента не мога да кажа кога ще играят, не е правилно аз да говоря. Може би няма да ги видим дълго време“.

„Излизаме да победим във всеки мач, но едно равенство не би ни притеснило. В най-лошия случай ще се борим за второто място, за да излезем от групата, но излизаме за победа сега“, каза още треньорът на Фенербахче.

„Приятели сме със Станимир Стоилов, той беше треньор на Левски София. На Световното първенство през 1994 година имаше много футболисти, които излязоха от България, но сега няма, нещо в българския футбол може би куца“, сподели Картал.