Наставникът на Динамо Загреб и бивш футболист на ЦСКА – Сергей Якирович, коментира жребия на „модрите“ в плейофа за Шампионска лига. Хърватският гранд очаква българския шампион Лудогорец или Карабах за влизане в основната схема на най-силния европейски клубен турнир.

Якирович призна, че шансовете към този момент са изцяло равни и се надява хърватският гранд да се подготви оптимално в следващите дни за плейофа.

Първите мачове ще са на 20 или 21 август, а реваншите седмица по-късно. Ако „орлите“ елиминират азербайджанския тим, то ще са гости в първата среща, а реваншът ще е в Разград.

„Мисля, че изтеглихме интересен жребий. Двата отбора ги познаваме по различен начин. Лудогорец повече, тъй като Динамо игра с тях преди. Карабах пък се проявиха отлично миналата година в Лига Европа и едва не изненадаха Байер Леверкузен. Ясно е, че ще ги следим, ще ги анализираме и с добър скаутинг ще се подготвим за това, което ни очаква“, заяви бившият халф на ЦСКА.

„Нашите амбиции са ясни – да играем в Шампионска лига. Смятам, че сега шансовете са 50:50. Първият ни мач ще е у дома и трябва да вземем предимство. Нищо няма да се реши след него. Направихме добра подготовка и започнахме вече сезона си. Имаме още два до тези срещи и с тях ще изчистим повечето неща. Надявам се да се подобрим още, за да сме спокойни за плейофните двубои“, завърши треньорът на Динамо Загреб.

Якирович игра за ЦСКА в периода между 2005 и 2007 година, като за „армейците“ босненецът изигра 32 мача, в които вкара 3 попадения.