Мачът срещу шампиона на България Лудогорец ще бъде истинският тест за тази генерация в Будучност, която доминиращо взе титлата в Черна гора, вярва треньорът на отбора Младен Милинкович. Тимът от Подгорица посреща деветкратния шампион на България в сряда от 21,00 часа, като дуелът ще бъде без публика заради мерките, свързани с коронавирус.

Също така е важно да се отбележи, че победителят ще се определи в един мач, като ако завърши наравно в редовното време, дуелът влиза в продължения, а ако и там имаме равенство, победителят ще се отреди след дузпи. Успелият в тази двойка ще играе срещу датския Мидтиланд във втория квалификационен кръг за Шампионска лига.

Антон Узунов
21 снимки

„Мачовете в Европа са с особено значение винаги, тъй като ти носят престиж и финанси. Тъжно ми е, че няма да имаме фенове. Сега ни се падна много силен отбор, който игра на 1/16-финалите в Лига Европа, а там го отстрани финалистът в надпреварата Интер. Трудно ще ни е, и то много, но честно искам да призная, че ние вярваме, че можем да се справим. Това не е просто изказване. Ако сме дисциплинирани и фокусирани, с малко повече спортен късмет, може да направим нещо уникално за нас и черногорския футбол”, каза Милинкович на брифинг преди мача.

„Не ни престои лесен мач, но вярвам в играчите и знам, че те няма какво да губят”.

„Мнозина ми се обадиха и съжаляваха, че не сме се паднали с Омония или Клуж. Много писаха, но не можем да гледаме назад. Това е тест за цялата генерация играчи на Будучност, която спечели титлата. Искаме да видим колко всъщност сме добри”.

Треньорът на черногорците акцентира, че разградчани са анализирани детайлно и е напълно наясно, че мачът ще бъде тежък за неговия отбор. „Видяхме, че те имат 20 различни начина да изпълняват корнери. Само с това може да си представите какъв отбор са. Имат индивидуалност, скорост, двама бранители, които играят супер офанзивно. Играчи, които сменят позициите си в атака и понякога не знаеш как ще те изненадат. Интересното е, че работят с голяма хармония на терена. Точно заради това трябва да сме супер фокусирани във всеки един момент. Един път, ако я загубим, то тогава ще бъдем наказани. По принцип сме готови за всичко, което могат те”, продължи Милинкович.

21 снимки

„Говорих също с националния ни вратар – Милан Миятович, който пази в България. Той самият ми призна колко силен е опонентът ни утре. Когато вземат нов играч, той автоматично се интегрира в състава. Когато напусне някой, веднага намират някой по-добър. Имат кадрови проблеми, но те няма да ги усетят”, счита треньорът на съперника на българския тим.

„Казах на играчите ми, че ако искаме да запишем добър резултат срещу Лудогорец, трябва да забравим за загубата от Дечич. Не е нужно да мислим за миналото, а да си вземем поука това да не се случва отново. Не искам да омаловажавам успеха на Дечич, който бе заслужен, но това са два мача, които нямат общо помежду си. Не вярвам и, че моите играчи са загубили, защото са мислили за Лудогорец”, каза треньорът на Будучност.

Миленкович призна, че тимът му е готов за всякакви варианти, включващи продължения и дузпи. „Тренирахме дузпи, но това не е същото като да изпълняваш наказателни удари по време на мач. Ще видим какво ще стане, а ако трябва да бъда честен с вас, не ме интересува как ще се реши мача”.