Старши треньорът на Брага - Карлос Карвахал не скри задоволстото си от представянето на отбора при домакинската победа с 4:2 над Лудогорец в срещата от четвъртия кръг в група "F" на Лига Европа. С успеха португалците оглавиха класирането с 9 точки и си гарантираха продължаване във фазата на елиминациите през пролетта най-малко в Лигата на конференциите.
 
"Постигнахме убедителна победа, въпреки че това беше най-малкото, с което можеше да спечелим, с оглед на създадените положения. Започнахме силно първото полувреме и контролирахме играта през цялото време срещу един добър съперник. Действахме смело и умно. Доволни сме. Победата ни е заслужена и много важна, защото вече сме лидери в групата.
 
Лудогорец не е случаен съперник, създаде много проблеми на един силен отбор като Олимпиакос в квалификациите на Шампионската лига, елиминира ги с дузпи. Победата ни в този мач е изцяло наша заслуга, защото не им оставихме пространства, създадохме много положения, а когато губехме притежанието на топката, успявахме много бързо да си я върнем. Играхме много балансирано и сами си направихме мача лесен. Хубавото е, че ефективността ни в атака се подобрява. 
 
През този сезон изграждаме нов състав, развиваме се, постигнахме някаква сработеност, но все още някои от новите играчи не са се адаптирали напълно. Със сигурност има какво още да подобряваме. Сега трябва да си починем добре и да възстановим, защото след по-малко от 72 часа ни очаква нов тежък мач срещу Бенфика", коментира Карвахал.