Предводителят на Спортинг Брага - Карлос Карвалял, използва идиом с "убиване на агне", което очаква да се случи в предстоящия двубой на отбора му срещу Лудогорец за Лига Европа. Както е известно, двата отбора си дават спор в четвъртък от 19:55 часа в мач от груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир, а Карвалял си пожела тимът му да продължи с играта, която показва последно време.

„Миналият сезон „убихме украинското агне”, нека видим дали тази година можем да постигнем същото в България”, започна Карвалял.

„Важно е да подчертаем, че тази група е много изравнена и всички мачове са важни”.

Треньорът на Брага подчерта, че Лудогорец е „тежък противник”, акцентирайки, че „орлите” играха квалификации за групите на Шампионска лига.

„Имаме огромно уважение към противника, но наистина искаме да спечелим, Делът на тази трудност е размерът на амбицията ни – ние просто искаме трите точки”, подчерта бившият мениджър на Суонси Сити.

Поражението от Естрела Вармела в първия кръг пък се разглежда като „инцидент на пътя” от Карвалял. „Има много мачове, а смятам, че тази група ще е неясна до последната среща. Нека тогава гледаме кой продължава. Имаме увереност, че ние ще сме сред двата отбора”, коментира още треньорът на португалците.

„Надяваме се, че можем да продължим да играем така, както правим последно време. Играейки по-близо до нашето ниво сме по-близо до победата. Това е нашият голям залог за четвъртък”, завърши той.