Наставникът на АЕК Ларнака Андони Ираола коментира предстоящия сблъсък с Лудогорец от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. На официалния брифинг специалистът призна, че не възнамерява да прави съществена промяна в тактиката, сравнено с мачовете с Цюрих и Байер Леверкузен, като подчерта, че българският шампион е качествен състав с добри индивидуалности.

„Утре ни предстои важен и тежък мач. От него зависят шансовете ни дали ще продължим в надпреварата. Надяваме се в края на мача да се поздравим с трите точки, но знаем, че Лудогорец е много добър отбор с добри футболисти и индивидуалности, с опит в Европа. За да спечелим, трябва да представим най-добрата си версия“, започна специалистът.

Андони Ираола

източник: Gulliver/Getty Images

„Това, което ще кажа на футболистите е, че трябва да спечелим. Ако не се представим на ниво, ще ни е трудно да класираме за следващата фаза. Мачът ще се реши в детайлите. Надявам се да се представим на възможно най-високо ниво. Надявам се да не допуснем грешки“.

„Мисля, че тактически няма да сме сме поставени по по-различен начин от мачовете ни с Цюрих и Леверкузен, защото физически тези три отбора не са много сходни. Ние сме бързи и добри на контри. Те имат различни специфики. Трябва да сме готови да тичаме много утре.

На въпрос за контузените, Ираола обясни: „Имаме още една тренировка. Трябва да видим как ще са футболистите днес, как ще тренират днес. Антониадис и Касес няма да могат да помогнат. Мойсов има шансове“.

АЕК Ларнака посреща Лудогорец в четвъртък, 25 октомври, от 19:55 часа. 

Преди срещата Лудогорец и АЕК заемат последните две места в група А с нулев актив. Байер Леверкузен е първи с 6 точки, следван от Цюрих със същия актив.


Веско Вълчев, пратеник на Дарик радио в Кипър