Старши треньорът на Виктория Пилзен Роман Пиварник за пореден път отчете класата на Лудогорец преди утрешния първи сблъсък между двата отбора в плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Наставникът на чехите демонстрира много респект към разградчани в изказванията си, като в същото време бе доста икономичен в изявите си на брифинга.

„Лудогорец е наистина силен съперник. Обича да владее топката, да диктува темпото, да доминира. Забелязахме, че индивидуалните акции са една от силните им страни. В същото време знаят как да използват контраатаките. Ще се опитаме да ги неутрализираме“, заяви Пиварник.

„Със сигурност няма да кажа сега стартовата си единадесеторка. Едва ли ще има 5-6 промени в състава. Утре ще видите.“

„Наблюдавахме последните 5-6 мача на Лудогорец. Забелязваме, че имат доста ротации при двамата опорни полузащитници. В последния им мач видяхме и контузията на Анисе, която ни направи впечатление. Ще видим какво ще използват те.“

„Карабах (предишният съперник на Виктория в ШЛ – б.р.) има силен колектив, разчитаха на отборната игра. Обичат да държат топката и са състав, който се изгражда от 1-2 години. Лудогорец са по-директен състав и се стремят да атакуват.“

„Разбира се, това, че не са домакини в Разград може да изиграе някаква роля. Ще видим и колко фенове ще дойдат на сезона. Може да се говори за леко предимство, но за нещо повече – не“, добави Пиварник.