Помощник-треньорът на Лудогорец Тони Здравков даде интервю за Спортно шоу Гонг, в което коментира последните мачове на отбора и предстоящия реванш срещу Зрински Мостар в Лига Европа.

„Самочувствието на нашия отбор е добро. Получи се отърсване, че освен положенията, бяха реализирани и два гола срещу Витоша. Проблемът беше, че самите футболисти бяха леко затормозени, че създават много положения, а не ги реализират. Специално на мен не ми се бе случвало подобно нещо - да се създават толкова положения, а да не се реализират. По-добре пет да имаш и да вкараш две, а не да имаш 27 и да не вкараш нито едно.  Така че аз съм на това мнение. Това говори за липса на концентрация преди гола. Прекалено сигурни сме, че всеки момент ще падне голът.”

„Кешеру е нападател, който търси гола, умее да завършва атаките. Съвсем нормално е с този гол срещу Витоша да се отпуши.”

Тони Здравков

източник: LAP.bg

„Зрински ще подходи в реванша по същия начин като в Разград, може би малко по-отворено. Ще бъдат малко по-агресивни, ще търсят фланговите атаки, ще излязат да се надигврават. Няма сравнение с мачовете с Видеотон. Там сами си пропиляхме шансовете. Зрински обича да играе с топката и търси да играе футбол.”

„Аутуори разговаря дълго с играчите след тези два мача с Лудогорец. Подведохме се по начина на игра на Видеотон, навлязохме в техния футбол.”

„Смятам, че това, което Аутуори намери тук, го е очаквал. Едва ли е познавал другите отбори и футболистите им в детайли. Той е човек, който бързо се адаптира и реагира. Показва уважение към всеки един съэперник.”

„Това, което беше в последните години, да се откъсва Лудогорец отрано, тази година ще бъде по-трудно, защото ЦСКА вече сглоби добър отбор, Левски също показва своите амбиции. Така че развръзката в първенството ще се получи в плейофната фаза", завърши Здравков.