Един от основните футболисти на Лудогорец – португалският халф Клод Гонсалвеш, е под сериозна въпросителна за първия мач с Шамрок Роувърс, който е утре от 20:45 часа.

Опитният футболист  не игра в реванша със Сутиеска, а освен това изобщо не беше в групата за домакинството на Локомотив Пловдив (2:0) в efbet Лига. Лекарският щаб прави всичко възможно да го вдигне на крака за домакинството на Шамрок Роувърс, но шансовете са 50 на 50. Заради контузията на Гонсалвеш в групата за последния мач попадна юношата Иван Йорданов, който дори записа участие в срещата със „смърфовете“.

Антон Узунов
35 снимки

Ако Гонсалвеш  не бъде възстановен, то титуляри за Лудогорец срещу ирландския първенец отново ще бъдат Алекс Сантана и Мануел Шоу.

Проблем има и още един основен футболист на „орлите“ – Кирил Десподов. Той обаче ще може да играе срещу Шамрок Роувърс, макар и да пропусна двубоя с Локо Пловдив. Заради леки проблеми Футболист номер 1 на България дори не проведе нормална лятна подготовка. Той беше титуляр при успеха с 1:0 над Сутиеска в Черна гора, но те успя да издържи пълни 90 минути и бе заменен.