УЕФА наложи второ тежко наказание на ПФК Левски във връзка с издигнати знамена от привържениците на Левски по време на срещата реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор на 21.07.2016 година, съобщи официалният сайт на клуба.

Ето и цялото съобщение от ПФК Левски:

Клубът е санкциониран с парична санкция от 57 000 евро и мач на закрити врата при следващото домакинство от европейските клубни турнири. Това наказание идва след първото, произнесено след мача в Словения на 14.07.2016г. Тогава дисциплинарната комисия на УЕФА наложи наказание на ПФК Левски сектор Б да бъде частично затворен и покрит със знаме на УЕФА "No to racism" и емблемата на Европейската футболна централа в следващия домакински мач на клуба в европейските клубни турнири.

Новото по-сериозно наказание пък дойде след предупреждение от страна на европейската футболна централа, че ще разгледа подробно описаните знамена със забранени нацистки символи, издигнати в сектор Б.

Описаните от УЕФА знамена и знаци:

Знаме с наличието на келтски кръст, показанo от левскари. Кръстът е покрит с тиксо, докато една група от привърженици, стоящи зад знамето са облечени с идентични тениски със същия символ:

източник: levski.bg

Знамето, показно по време на първия мач и донесло първото наказание:

източник: levski.bg

Знаме с емблема от Втората световна война на нацистката 1-ва СС дивизия Лайбщандарт СС Адолф Хитлер ( LSSAH ):

източник: levski.bg

Нацистки орел държи клубната емблема на Левски вместо свастика:

източник: levski.bg