Една от звездите на Лудогорец – Бърнард Текепетй, даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което разкри своите очаквания от предстоящия сблъсък срещу Аякс от плейофите на турнира Лига Европа.

Ганаецът сподели, че със сигурност ще бъде трудно, но целта пред отбора е да се задържи в турнира и за тази цел ще даде всичко от себе си срещу именития си съперник.  

start-photo.bg
100 снимки


„Едно е сигурно – утре няма да бъде лесно. Ние обаче трябва да работим здраво, както всеки ден и да дадем всичко на терена. Целта ни е да останем в Лига Европа, а за да се случи това ще трябва да положим доста усилия. Аз вярвам в момчета и нашия отбор. Мисля, че с нашия труд и помощта на Бог сме способни да излезем победители“.

„Вижте, преди такива срещи се усеща нещо различно. Виждам го в съотборниците ми, които са развълнувани в такъв мач, в който се изправяш срещу тим като Аякс. Те са класен отбор и знам, че в такива дуели имат желание и искат да покажат максимума от своите качества. Никога не се знае какво ще се случи, но задължителното е да се вложиш докрай. Лично аз съм щастлив, че ще имам способност да играя в подобен сблъсък. Надявам се да сме здрави, подготвени и да имаме успех“.

Lap.bg
30 снимки

„Те имат много силен отбор. Ще ги анализираме тази вечер. Защитниците им са добри, но и ние имаме нашите качества. Ще потърсим пътя, по който да ги надиграем и съм убеден, че ще опитаме да ги нарами и да преодолеем защитата им“.

„Говорихме на тази тема и той (б.р. – вратарят Сердижо Падт, който има 14 мача срещу Аякс с екипа на Грьонинген) ми сподели, че срещу тях му се е налагало да прави доста спасявания. Ще видим какво ще се случи утре. Ще започне ли той като титуляр или няма да бъде готов, все още не знам. Мисля, че той е напълно наясно какъв отбор са, но нека изчакаме утре, за да видими“.

„Ние опитваме да работим с всички нови играчи и те да се приспособят към нашия стил на игра. С тези, които сме от повече време, имаме нужната сработка. Например, аз знам какво ще направи Доминик (Янков), ако сме заедно на терена. Хубавото е, че всеки от тях има различен стил и качества. Когато някой се измори или не е във форма, има кой да го замени и да задържи нивото високо, ако се налага да променим системата или да освежим състава“.

start-photo.bg
96 снимки

„Вижте, не мисля да говори за трансфери сега, но ще кажа, че във футбола всичко е възможно. В момента съм концентриран и готов да дам всичко на Лудогорец, но ще видим как ще се стекат нещата“.

„Мисля, че атмосферата ще е такава, че да ни даде нужното настроение и да ни накара да се чувстваме комфортно. Да получим импулс, да имаме сили, защото е важно да имаме тази енергия. Когато атмосферата е добра и имаш подкрепата на феновете зад гърба си, можеш да се бориш докрай, дори тогава, когато силите вече не ти стигат. Това е допълнителният импулс, от който понякога имаш нужда“, заяви Текпетей.