Отмъщението се сервира студено... Лудогорец накара унгарския шампион Ференцварош да си плати с лихвите за първите две срещи между тези тимове през кампанията. През юли унгарците отстраниха родния първенец в квалификациите в Шампионската лига с два успеха - 2:1 в Будапеща и 3:2 в Разград. 

И със самочувствие говореха, че е възможно да повторят подвига си. Но бяха попилени от "орлите" насред "Групама Арена", тръгвайки си унизени след 0:3 в груповата фаза на Лига Европа пред препълнените трибуни с фенове на "Фради". 

И медиите в страната направо се учудват от мощта на Лудогорец. Най-авторитетното спортно издание в Унгария Nemzeti Sport пише: "Това ли беше същият Лудогорец? Българите съсипаха Фради само за едно полувреме и си тръгнаха с изразителен успех, въпреки че бяха с десет души повече от едно полувреме".

Доста краен в оценката си е и сайтът Blikk. Изданието излиза със заглавието: "Това е краят! Лудогорец унищожи нашия Фради само за 45 минути". Факт е, че след тази развръзка Ференцварош остава само с точка на третото място в класирането, но има все пак още четири кръга. 

Друг от най-четените сайтове в централноевропейската страна - hvg.hu - също е краен в оценката си. "Ференцварош падна гадно на свой терен. А имаше надежда - този Лудогорец беше победен на два пъти само преди два месеца. Сега обаче надеждите траяха само 40 секунди и после имаше лекция от българите", пише изданието. 

А в Унгария се гласяха да видят първата домакинска победа на местната футболна гордост Ференцварош в груповата фаза на евротурнирите. Досега грандът от Будапеща беше допускал две загуби и четири хикса в домакинствата си в Шампионската лига и Купата на УЕФА в двете си участия на такъв етап. Сега обаче Лудогорец добави още едно поражение към тях.