Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите -Андерлехт назначи датчанина Йеспер Фредберг за  спортен директор, съобщиха от клуба. 41-годишният специалист ще заеме поста в белгийския гранд от 1 месец януари 2023 година.
 
Кариерата на Фредберг започва през 1998 г. като треньор на младежки отбори в Дания. Той е помощник-треньор на първия отбор на Орхус през 2014 г. През 2016-а датчанинът става директор на Академията на кипърския Омония Никозия, след което заема същата позиция в гръцкия Панатинайкос. През 2019 г. се завръща в Дания, за да стане спортен директор на Виборг. Неговата работа веднага се отплаща, като скромният клуб печели за втори път в историята си право на участие в евротурнирите. В момента Виборг е на второ място в класирането в датското елитно първенство.
 
"За мен е чест да бъда назначен в най-големия клуб на Белгия. Напълно съм наясно какво предизвикателство е това, но с богатото минало, ясната футболна философия и световно известната младежка академия е ясно за какво трябва да се бори Андерлехт. Искам да развия стратегия за клуба, базирана върху ДНК-то му", каза Фредберг пред клубния сайт.
 
Именно Йеспер Фредберг ще прави зимната селекция на Андерлехт, който в момента се намира на незавидното 11-о място в белгийската първа дивизия.