В интересен казус косвено се оказа забъркан съперникът на Ботев в Лига Европа - Партизани Тирана. Отборът може изведнъж да стане шампион на Албания, макар и със задна дата. Причината за това е огромен скандал, който разтърси страната, 

Местната футболна федерация днес отне титлата на Шкендербеу Корча за сезон 2015/2016 заради уреждане на мачове. През въпросната кампания Партизани завърши на втората позиция, но засега няма официално становище дали отнетият трофей ще бъде връчен на съперника на "канарчетата". 

Ако това се случи, Партизани ще прибави 16-а титла на Албания в историята си. Тя ще е първата от 1993 г. насам и макар феновете да не са я отпразнували веднага след края на сезона, със сигурност би им било сладко да я прибавят във витрината на любимия си клуб сега. 

Иначе Шкендербеу е замесен в страшен скандал и е заподозрян, че е участвал в над 50 уговорени мача от 2011 г. насам. Заради черно тото отборът беше лишен от участие в евротурнирите през миналата кампания. При това, тези скандали с тима от Корча се вихреха в Шампионска лига и Лига Европа.