Съдийска бригада от Израел ще ръководи първата среща на Лудогорец в тазгодишната им европейска кампания. Разградчани стартират от първия квалификационен кръг в Шампионската лига като гости на Балкани (Косово).

Главен съдия на мача ще бъде 36-годишният Гал Лейбовиц от Израел, а неговите сънародници Омер Барбиро и Матитияху Якобов. Четвърти съдия ще бъде Идан Лейба, също от Израел.

Въпреки че е на 36 години, Лейбовиц има приличен опит по европейските терени, където ръководи мачове вече 10 сезона. През миналата година обаче основно той се концентрира върху срещи от турнира Лига на Конференциите и в младежката Шампионска лига. Любопитното е, че в клубните турнири на УЕФА до момента не е показвал нито веднъж червен картон. А и жълтите трудно ги вади, като средно наказва по трима футболисти на мач. Предвид динамиката на европейските мачове, Лейбовиц е привърженик по-твърдата игра.

До момента не е ръководил мачове на български отбори нито на клубно, нито на национално ниво.

Мачът Балкани (Косово) – Лудогорец (Разград) е на 11-и юли от 21.45 часа и ще се играе на националния стадион в Прищина, който носи името на местната легенда Фадил Вокри. /БТА