В Дания взеха решение за разхлабване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това е страхотна новина за феновете на Локомотив Пловдив, които ще могат да подкрепят любимия си отбор в гостуването на Копенхаген в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Първата среща е на 5-и август (четвъртък) в Пловдив, а седмица по-късно е ответната среща на стадион "Паркен" в Копенхаген.
 
На футболните мачове в Дания вече могат да присъстват фенове на гостуващите отбори - нещо, което до тази седмица не беше позволено. Местното първенство стартира без фенове, а след това в зависимост от заболеваемостта във всеки регион местните власти взимаха решение за допуск на 500 души, а след това и на по-голям процент хора.
 
В спортните съоръжения вече не се изисква доказателство за ваксина или тест, въпреки че здравните власти предупреждават за внезапни проверки в спортните зали.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.