Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази увереност, че тимът му е напълно готов за утрешния сблъсък с Ференцварош от първия предварителен кръг на Шампионската лига в Будапеша. Наставникът все пак призна, че все още има какво да се желае от състава му, но вярва в успеха в първия мач срещу унгарците.

"Бих казал, че отборът е готов. Основният фокус през подготовката ни беше мачът с Ференцварош. Винаги има какво да се желае. Не всички неща са каквито ми се иска. Няма време за каквито и да е оправдания. Трябва да сме готови за тези два мача. Надявам се наистина да сме добре подготвени", сподели той.

Относно новите попълнения Жоржиньо и Баджи, наставникът допълни: „Бих казал, че не са в тази форма, която ми се иска, което е нормално. Жоржиньо е по-добре, защото имаше участие за Купата на Африка. Тренират от три дни по пълноценно. Ще ми бъдат добра опция, ако имам нужда от тях.”

Относно Антон Недялков, който доскоро лекуваше травма, специалистът сподели: „Тренира нормално с отбора. Докторският екип каза, че няма да има проблем с неговото участие. Последните тренировки не показаха да има каквито и да е проблеми. Надявам се утре да бъде на висота.”

"Няма да се конкретизирам върху определени футболисти на Ференцварош. Не бих казал, че е само един опасният футболист. Така е и с Лудогорец. Във всеки един отбор си има една сплав от добри футболисти. Така е и във Ференцварош, така е и в Лудогорец".

"Наясно съм със състава, естествено. Още от преди два дни съм наясно. Използвах тези два дни, за да можем да работим от тактическа гледна точка, да тренираме някои неща и в двете фази на играта".

"Нито аз, нито Пламен бяхме част от отбора на Лудогорец за мачовете с Видеотон, но двата отбора са различни. Видеотон е тим, който предимно се защитава, но при Ференцварош е друга ситуацията. Лудогорец обаче също играе атакуващо. Може би мачът ще бъде интересен за феновете, защото и двата отбора ще се опитат да се надиграват", каза още Стойчо Стоев. 

Александър Красимиров/Gong.bg
24 снимки

"Не обичам да говоря за проценти, зашото футболът не е математика. Всеки от двата отбора си има шансовете. Надявам се, че отборът ми е добре подготвен, за да преодолее Ференцварош, който е сериозен противник. На един треньор никога не му достига времето, за да свърши, това,което му се иска. Надявам се в предстоящите мачове тези неща да се минимизират и да бъдем на едно добро ниво, за да отстраним тима на Ференцварош", допълни наставникът на Лудогорец.

"Резултатите са три. Победа, равен, което не е чак толкова лош резултат, както разбира се и минимална загуба също не е чак толкова зле. Дошли сме с нагласата да излезем с чест от двубоя. Имаме сериозен противник, който иска да се представи на висота. Не сме дошли да мислим само за първия мач. Предпочитам във втория мач да стана така, че да ни бъде много по-лесен от първия", завърши той.