Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе категоричен, че честта изисква тимът му да отстрани Ференцварош в първия кръг на квалификационните кръгове от Шампионската лига. Наставникът обаче предупреди в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT, че унгарците са сериозен съперник.

"Предстои ни един мач, който действително е от изключително важно значение срещу един много сериозен съперник. И това не го казвам от куртоазия, а защото наистина е много сериозен. Трябва да излезем с чест от този двубой, а чест означава да го отстраним", сподели Стойчо Стоев.

Първата среща е тази вечер от 21:00 часа и ще се излъчва по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. 

"Със сигурност няма да е лесно, но имаме потенциал и възможностите да го направим. Опитвам се да гледам позитивно, жребият си е жребий. Имаме си и слабостите, но гледаме да ги коригираме, тъй като в европейските мачове, ако ги проявиш, ще страдаш".

"Истината е, че се стремим да станем онзи отбор, който бяхме, затова взехме и нови футболисти. Колкото по-бързо се интегрират те в отбора, толкова по-добре. Най-важно е ментално, това което изисквам от тях, да го разберат по-бързо и да съумеят да прескочат едни бариери, които да не им пречат във взимането на тези решения, защото в главите на играчите на Лудогорец е само атака, атака, атака", добави наставникът на „орлите”.

"Знаем, че когато има конкуретноспособни играчи, това вдига класата и нивото на един отбор. Хората за 5 години е нормално да се променят, в това число и аз, може би съм станал по-разумен в някои свои решения, така да кажем", завърши с усмивка треньорът на Лудогорец.