Лудогорец постигна изключително впечатляваща победа с 1:0 над Нордселанд и се класира за плейофите на Лигата на конференциите. "Орлите" завършиха участието си в група "Н" с равен брой точки с турския гранд Фенербахче, но "фенерите" спечелиха групата заради по-добрата си голова разлика, макар и турският гранд и българският шампион да си размениха по една победа.

Плейофите от елиминационния кръг на Лига на конференциите включват 16 отбора: осемте отбора, завършили на второ място в групите си и осемте трети отбора от груповата фаза на Лига Европа. Победителите от осемте плейофни срещи се класират за осминафиналите на Лига на конференциите през март, където се присъединяват към осемте победители в групите. Жребият е в понеделник, 18 декември от 15:00 часа.

Осемте подгласници от груповата фаза на Лига на конференциите са поставени, а осемте трети отбора от груповата фаза на Лига Европа са непоставени. Това значи, че Лудогорец ще е сред поставените. 

Плейофите се провеждат в два мача, като поставените отбори са домакини във вторите мачове. Равенството след 180 минути ще доведе до продължения, независимо от броя голове, отбелязани от всеки отбор у дома и навън. Ако отборите все още не могат да бъдат разделени след допълнителните 30 минути, се преминава към изпълнение на дузпи. Първите мачове са насрочени за 15 февруари, а реваншите седмица по-късно на 22 февруари.

Победителите от осемте двубоя ще се присъединят към осемте победители в групите на Лига на конференциите в осминафиналите, като жребият е насрочен за 23 февруари. На трето място в Лига Европа завършиха норвежкият Молде, белгийският Роял Сен Жилоа, швейцарският Сервет и израелският Макаби Хайфа, преди да се изиграят късните двубои от груповата фаза на турнира. Това са и част от потенциалните съперници на Лудогорец.