Българският шампион Лудогорец ще играе срещу Динамо Минск от Беларус във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако успее да преодолее грузинския Динамо Батуми.

Динамо Минск си осигури място в следващия етап след като победи арменския Пюник с 1:0 като гост в Ереван, след като първата среща завърши с нулево равенство. Победният гол за белоруския тим бе дело на 34-годишния защитник Алексей Гаврилович, който отбеляза от дузпа в 90-ата минута.

Мачовете от втория кръг на най-престижната европейска клубна надпревара ще се играят на 23/24 юли и 30/31 юли, като победителят от двойката с участието на Лудогорец ще бъде домакин в първия двубой. Лудогорец вече надделя над Динамо Батуми в първата среща, а реваншът предстои утре вечер в Грузия.

Startphoto
34 снимки

Заради рестрикциите, наложени от УЕФА на белоруски отбори във връзка с руската военна агресия срещу Украйна, Динамо Минск ще приеме противника си на неутрален терен. Белоруският тим бе домакин на Пюник в Унгария в първата среща.

Победителите в този етап ще продължат към третия квалификационен кръг на Шампионската лига, докато загубилите ще се включат в турнира Лига Европа. Ако Лудогорец отпадне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, ще се изправи срещу уелския ТНС или черногорския Дечич в Лигата на конференциите.

Мачовете на Лудогорец в Европа може се излъчват на живо с картина по DIEMA SPORT.