Голмайсторът на Лудогорец Пиерос Сотириу говори след успеха с 3:0 над Шамрок Роувърс в първия мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Кипърският национал бе на мнение, че тимът е направил голяма стъпка към продължаването в следващата фаза на турнира.

Антон Узунов
69 снимки


- Знаехме, че ще бъде труден мач, но ние играхме добре. Контролирахме топката и успяхме да отбележим два гола още през първото полувреме. Направихме голяма стъпка с този резултат от 3:0, но знаем, че на техния стадион няма да бъде лесно. Трябва да се потрудим и да останем здраво стъпили на земята

След като отбелязахте головете през първото полувреме можем ли да кажем, че се успокоихте, тъй като  през второто Шамрок успя да създаде положения пред вашата врата, докато през първата част те нямаха нито едно?

- Да, може би е така. Наистина през второто полувреме ние не създадохме толкова много положения. Чувствахме се по уверени след като водехме с 2:0. Но в края вкарахме и трети гол, което направи доста по-голяма разликата между нас и нашия опонент.

Интензивен старт на сезона, вече изиграхте 5 мача. Как се чувствате физически след толкова двубой за малък период от време? 

- Шампионите играят през три дена, а ние сме шампиони. Ние имаме манталитет на победители. Лудогорец е най-големият клуб в България. Ние играем по този начин всяка година, така че не е проблем.

Това беше четвъртият ти гол от началото на сезона. Как се чувстваш сега в Лудогорец, след като приключи миналата година като голмайстор на първенството. Изглежда сякаш продължаваш и този сезон по същия начин?

- Искам постоянно да надграждам моя стил на игра. Така че не съм доволен от това което съм постигнал до този момент. Искам да работя повече, да постигам още по-добри резултати

Някои от играчите, които дойдоха в Лудогорец  на твоята позиция като Игор Тиаго и Матиас Тисера увеличиха конкуренцията, което със сигурност е добре за теб?

- Да, това е много добре. Конкуренцията е голяма и трябва да работим още по здраво в тренировките и да затрудним избора на треньора кой от нас да играе.

Нямате нови попълнения това лято, което не се случва често в един клуб. Можем ли да кажем, че сте изградили вече един сплотен колектив и това ви помага по-лесно да печелите.

- Не съм аз човека, който да каже дали трябва да правим трансфери или не. Виждаме ,че се представяме добре и от мач на мач играем все по-добре.