Аржентинският гранд Бока Хуниорс е отменил турнето си в Европа за август, пише испанската преса. Най-титулуваният аржентински клуб трябваше да дойде на Стария континент за една седмица между 12 и 19 август. 

В този промеждутък бяха мачовете му на турнира "Жоан Гампер", в който участва и Барселона, а на 19 август колосът от Буенос Айрес трябваше да дойде и в София за мач с Левски по случай 75-та годишнина от рождението на легендата на родния футбол Георги Аспарухов-Гунди. 

На Пиренеите твърдят, че причината за отказа е тежкият график на Бока в този месец. Тимът участва на 1/8-финал за Копа Либертадорес срещу местния съперник Расинг, а мачовете с него са на 9 и 29 август. 

Засега обаче официално потвърждение на тази новина от страна на аржентинците няма. Последното официално изказване по темата е на президента на клуба Даниел Ангеличи, който казва: "Ние ще сме съперникът на Барселона на "Жоан Гампер" през август." Развръзката предстои скоро, защото може да се наложи на южноамериканците да плащат и неустойки.