Ръководството на Славия остана твърдо и не прие молбата на колегите си от Илвс-Тампере за промяна на домакинствата в първия квалификационн кръг на Лига Европа. Финландците са домакини на първия мач, а гостуват седмица по-късно на "Васил Левски". 

Те искаха да има промяна, защото няма да могат да ползват стадиона си, който е зает заради юношеско първенство по лека атлетика. "Белите" обаче категорично отказаха такъв вариант и опазиха датата на своето домакинство. 

Дали за да си отмъстят обаче, от Илвс-Тампере насрочиха двубоя във Финландия на стадион "Телиа 5G Арена" в столицата Хелзинки. Големият недостатък на това игрище е, че е с изкуствена трева, което е сериозна предпоставка за контузии. 

Славистите също така имаха претенции да не играят на изкуствен терен, но в случая просто не могат да направят нищо, защото този стадион има лиценз от УЕФА и ще са принудени да се съобразят и да играят при такива условия. Ако се бяха навили на размяна на домакинствата, щяха да играят на естествена трева в Тампере.