Славия загуби с 0:3 гостуването си на Заглембе Любин в реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Славия постигна исторически успех с 1:0 в първия двубой в София, при завръщането си в европейските клубни турнири след 20 години, но бързо загуби аванса си в Любин.

Заглембе ще има за съперник във втори кръг също тим с българско участие - Партизан.

Двата отбора стартираха нападателно, и без да се затварят в задни позиции.

Още в четвъртата минута Ян Влашко се откъсна от защитник на Славия след грешка в центъра на терена, напредна силно в половината на "белите", но се подхлъзна и падна до Мартинов.

След добър пробив в деветата минута, Сердеров успя да отправи удар от движение, но бе блокиран и спечели само корнер за Славия-

Най-добрата възможност за Заглембе дойде в 14-та минута, когато Лукаш Яношка между двама в наказателното поле успя да отклони към Пятек, но Кирев направи страхотно спасяване след удара му.

По подобие на първата среща, един грешен ход стигна за попадение.

В 20-та минута след центриране от пряк свободен удар, Любомир Гулдан с глава засече, оставен напълно сам за 1:0.

Добър удар отправи Борислав Балджийски в 32-та минута, от 25 метра, но той мина малко над вратата.

Още на почивката Георги Йомов замени Янис Карабельов, в търсенето от страна на Александър Тарханов на промяна.

Въпреки това Заглембе продължи да играе по-интересно и комбинативно, и търсеше още попадения, за да избегне продължения.

В 64-та минута Лукаш Пятек вкара хубав гол, след нова грешка в защитата на Славия. Той бе оставен непокрит и стреля мощно от пет-шест метра.

Българският тим продължи да има отлични шансове, и само един гол щеше да класира него напред, но вместо това, Загламбе си реши нещата.

Поредната грешка в отбраната на Славия доведе до трети гол в 81-та минута. Резервата Михал Пападопулос свали топката в пеналта за Мачей Дабровски, и защитникът реализира от десетина метра.

Славия нямаше сили и за един финален натиск, и единствено Божидар Васев успя да отправи точен удар, но без да затрудни вратаря на Заглембе.

Заглембе Любин: Мартин Полачек, Джордже Котра, Любомир Гулдан, Мачей Дабровски, Александър Тодоровски, Ярослав Кубицки, Лукаш Пятек, Ян Влашко, Аркадиуш Вожняк, Кржиштоф Пятек, Лукаш Яношка.

Славия: Кирев, Пашов, Омар Абуд, Велков, Сергеев, Мартинов, Карабельов, Васев, Сердеров, Балджийски, Ивайло Димитров.