Бразилският бек на Лудогорец Сисиньо се превърна в основна фигура през новия сезон. Той се наложи трайно сред титулярите. Преди да акостира в България, защитникът бе част от бразилския гранд Сантос. Ето какво сподели Сисиньо пред Дарик радио преди мача на шампионите с Хофенхайм от турнира Лига Европа:

-Какво смяташ за шансовете на Лудогорец в предстоящия мач срещу Хофенхайм в Лига Европа?

-Всички хора в отбора сме подготвени, знаем че срещу нас ще има един добър отбор. Ние вече показахме, че сме отбор в кондиция и можем да правим добри мачове. Вече сме доказали, че можем да създадем трудности на всеки. Най-важното е да покажем нашата си игра. Имаме шансове и срещу големите отбори.

-Какво е мнението ти за ситуацията в групата след първите срещи?

-Трябва да действаме стъпка по стъпка. Направихме добър резултат като гости, сега отново трябва да бъдем положителни в домакинската среща. Стъпка по стъпка ние ще търсим класиране напред.

-Какви са шансовете да го направите класирането в тази група?

-Вярвам, че имаме добри шансове за това. Ние имаме добър отбор и това ми дава основания да вярвам, че ще се класираме. За нас класирането ще е нещо много хубаво. Говоря за клуба и за нас като футболисти. Винаги се стремим да стигнем по-напред. Така е и сега. Гоним класиране в следващата фаза. 

 -Клубът вече има нов треньор. Какво е мнението ти за работата с Димитър Димитров?

-Той е треньор, който разбира играта. Той е добър специалист. Сега се старае да наложи своите възгледи за начина на игра. Ние имахме по друг маниер на игра, но сега се опитваме да направим тази промяна. Той иска повече скорост, по-директен футбол. Едно нещо със сигурност не се е променило. Както винаги искаме да печелим победи.

-В момента Лудогорец е на второ място в първенството, което е нетипично за вас след поредицата от титли. Това не е добра позиция за вас...

-Още е твърде рано и в началото на първенството. Тепърва предстоят още много директни мачове. Не искам сега да говоря, ние във всеки кръг търсим победа и отново победа. Ние имаме много добър отбор, познаваме се добре, играем заедно трети шампионат. Желаем да се представим много силно в Лига Европа и стъпка по стъпка да преследваме своите цели. 

 -Кои са големите фаворити в първенството през този сезон?

-Не е новина, ако кажа, че Лудогорец е фаворитът след шест титли. Има и други отбори, които могат да стигнат до върха. Както вече казах стъпка по стъпка ще вървим, за да стигнем пак до титлата.