Шведска съдийска бригада ще ръководи реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и АЕК Ларнака. "Сините" имат планина за изкачаване, като трябва да наваксват пасив от 0:3 от първия мач в Кипър.

Този мач можете да наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG с всичко най-интересно. Началният час на битката е 19:30. 

Главен арбитър ще бъде скандинавецът Глен Нюберг с помощници Махбод Бейги и Андреас Сьодерквист. Четвърти съдия е Адам Ладебек. Тази бригада има сериозен опит по европейските терени и надеждите на всички родни фенове е да не предреши двубоя по начина, по който го стори португалският арбитър на първия мач в Кипър. 

Иначе 31-годишният Нюберг вече е ръководил мач на кипърски отбор в първия кръг на квалификациите на Шампионската лига през миналия сезон, когато на 17 юли АПОЕЛ Никозия печели с 1:0 като домакин на Судува (Литва), но отпада общ резултат 2:3.

Настоящият капитан на Левски Живко Миланов играе цял мач за кипърците тогава. Сега обаче той няма да е на линия, защото трябва да изтърпи един мач наказание за пресиленото си изгонване на първия двубой.