Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас беше изключително щастлив след елеминирането на Олимпиакос в третия квалфикационен кръг в Шампионската лига. Литовският специалист сподели, че е горд от своя отбор.

„Беше истинско влакче на ужасите. Стигнахме до дузпите. Мисля, че заслужавахме да продължим напред заради феновете и заради всички които ни подкрепиха. На всяка тренировка момчетата тренират дузпи. Те харесват да правят това нещо. Много добре е да виждам, че това се отплати“.

Антон Узунов
95 снимки

„Да, точно така. Трябваше да реагираме на всички тези условия и да открием начина да създадем положения. Много съм щастлив, че се справихме“.

„Не искам да говоря за тези неща, защото реферите си вършат тяхната работа, както аз моята“. За играчите не беше лесно. Може би това влакче на ужасите беше повиляно от някои решения - първия гол, дузпата, но трябва да ги разберем. Те си вършат работата по възможно най-добрия начин“.

„Аз ги питам дали искат да изпълнят. Казах на момчетата: „Ти ще биеш първи, втори, трети". Всички бяха уверени. Прави ме много горд, че имам играчи, които могат да решат такъв мач и имат стоманени нерви в подобни дузпи“.

„Не искам да отправям послания. Олимпийските игри свършиха, ние вече спечелихме среброто, но можем да продължим да се борим за златото и ще го направим. Златото е Шампионската лига, Лига Европа е среброто. Ние още сме претенденти за златото. Всички в клуба сме уверени и ще направим всичко възможно, за да го спечелим“.

Ivan Ivanov / LAP.bg
26 снимки

Дамбраускас коментира и следващият съперник на "орлите" - шведският Малмьо.

„Не можем да сравняваме тези отбори. Вече съм се изправял веднъж срещу тях, но не беше успешно. Сега имам много повече успехи и ще ми е много приятно да се върна там и да победя“.

„След последния мач анализирахме и видяхме предимствата на Олимпиакос и как да ги спрем. И в двата мача се справихме много добре. Не позволихме да имат чисти шансове да отбележат. Дори не си спомням Кахлина да е правил спасяване. Имаха удари от дистанция. Опасностите идваха от статичните положения. Справихме се добре. Когато изоставахме с 0:1, бяхме готови рискувахме. Начинът, по който реагирахме през второто полувреме, беше фантастичен. Аз съм горд от Лудогорец“, заяви Дамбраускас.