Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори на пресконференция преди мача с ХИК Хелзинки от груповата фаза на Лига Европа. Той е на мнение, че 3 мача за 7 дни са привилегия за отбора. 

"ХИК е силен отбор, шампион на Финландия. Добър отбор са, имат собствен стил. Готови сме за тях. Очаквам труден мач. Винаги е добре да побеждаваш. Победата потвърждава добрата ти работа. Ние сме много мотивирани и искаме да победим. Как ще го направим, ще видим утре. В тези 7 дни изиграхме 3 мача. Това е привилегия за нас. Това означава, че вършим добре нещата. Всички искат победата, но не е на всяка цена. ХИК е добре организиран отбор", започна Шимунджа. 

"Нямаме сериозни контузии от последния мач. Това е добре. Всички играчи са в добра форма. Клод Гонсалвеш изигра 60 минути за втория отбор и реакцията е добра", сподели Шимунджа. 

"Няма как да коментирам нещо, което е факт. Ще знаем развитието на групата, когато се изиграят всички мачове. В нашия отбор всички мислят за утрешния мач.  Да, за последните два мача допуснахме голове от статични положения. Трябва да продължаваме да се защитаваме при статични положение на ниво. Трябва да кажем, че от 7-8 такива ситуации имаме 1 пропуск. Това са индивидуални, а не отборни грешки. Всички трябва да поемат отговорност. Статичните положения са част от футбола и ние трябва да отговорим на тях по най-добър начин“, заяви той.

„Разбира се винаги е добре да имаме чиста мрежа. Знаем срещу кой играхме последните няколко мача и как се развиваха те. Отвън е едно, отвътре нещата трябва да се погледнат по-дълбоко. Не сме доволни, че нямаме мач без допуснат гол, в последно време, въпреки че противниците нямаха много шансове. Надявам се да имаме такава в следващите мачове“, завърши той.